iPad 2 - stručný opis

Vylepšený tablet Apple iPad 2, ktorý je oproti predchádzajúcej verzii o tretinu tenší, ľahší a rýchlejší sa hneď po uvedení na trh stal miláčikom verejnosti. Okrem iného bola doplnená tiež praktická dvojica webových kamier z oboch strán prístroja, ale aj napriek tomu hrúbka prístroja dosahuje iba 8,8 mm. Pýchou tohto tabletu je špičkový, tentoraz dokonca dvojjadrový procesor Apple A5, ktorý tak poskytuje 2x viac výpočtového výkonu. Aj napriek výkonovému navýšeniu sa tento úžasný prístroj môže pochváliť rovnakým časom pri výdrži batérie, teda až 10 hodinami mobilnej prevádzky.

Je ideálny pre intuitívne plnenie predstáv dnešného mobilného užívateľa, ktorý žiada výhody kombinácie netbooku, tabletu a navyše má slabosť pre elektronické knihy. Prístroj má ideálnu veľkosť, či už na cestách alebo pre domáce použitie, kde od neho môžete očakávať pohodlný prístup k internetu, emailu, fotografiám, videám, hudbe, hrám a elektronickým knihám.

Povrch je lesklý, ale je ošetrený proti neúmerne viditeľným otlačkom prstov. Displej má uhlopriečku 9,7 ", na ktorej sa zobrazuje veľmi jemné rozlíšenie 1024 x 768. Je teda v pomere 4:3 pre praktické zobrazenie internetovej stránky v celej dĺžke alebo si tablet  jednoducho otočíte na bok a používate ho ako širokouhlý monitor.

Prechádzajte web, vybavujte e-maily, sledujte filmy, hrajte hry a nielen to. Nechajte si doručovať obľúbené publikácie do kiosku. Zapojte sa do konverzácie prostredníctvom služby iMessage. A pamätajte na všetko dôležité s pripomienkami. Tablet úplne zmení váš obvyklý systém práce. Tak Vám uľahčí Váš každodenný život, že nebudete vedieť, ako ste bez neho mohli existovať.

Ak niekedy nadobudnete pocit, že sa s iPadom už nudíte, tisícky aplikácii, ktoré si môžete kedykoľvek stiahnuť Vás presvedčia o opaku. Aplikácie na iPade vyzerajú a správajú sa úplne inak než všetko, s čím ste sa doteraz stretli. Aplikácie pre prácu, zábavu i všetko medzi tým, sú v obchode App Store doslova na dosah ruky. A denne pribúdajú ďalšie.

Tento tablet je jednoducho skvelý prístroj, ktorý predstavuje novú generáciu práce a zábavy v jednom.