Parametre Apple iPadu 2

Apple iPad 2 nadväzuje na veľmi populárny iPad prvej generácie, ktorý pred rokom definoval úplne novú kategóriu produktov - tablety.

Pôvodný iPad prvej generácie zaznamenal obrovský predajný úspech. Za rok sa ho celosvetovo predalo viac ako 15 miliónov kusov. Apple by iste veľmi rád podobné čísla v tomto roku zopakoval aj u druhej generácie iPadu - Apple iPadu 2. Mnohé zlepšenia a inovácie napovedajú, že by sa to mohlo podariť. Ale nepredbiehajme.

Nový Apple iPad 2 je oproti svojmu predchodcovi tenší, ľahší, rýchlejší a môže sa tiež pochváliť o niečo dlhšou výdržou presahujúcou 10 hodín. K tomu prináša zaujímavé vychytávky ako napríklad unikátny magnetický ochranný kryt Smart Cover, ktorý poslúži aj ako stojan.

Základné parametre - Apple iPad 2

Rozmery 241 x 186 x 8,8 mm
Hmotnosť 607 g
Displej dotykový (kapacitný, multi-touch), IPS (TFT), rozlíšenie 768 x 1024 px, 16 miliónov farieb, uhlopriečka 9,7 "
Procesor a pamäť dvojjadrový procesor ARM Cortex-A9 s taktom 1 GHz
512 MB ​​RAM + vnútorná pamäť 16/32/64 GB
Operačný systém iOS 4.3 (testovaná verzia iOS 4.3.3)
Fotoaparát a video 0,7 Mpx (960 x 720 px), nahrávanie 720p videa 30 snímok / s
+ Predná kamerka pre videohovory s rozlíšením VGA (640 x 480 px)
Obsah balenia návod, sponka pre vybratie SIM karty, adaptér pre nabíjačku, dátový USB kábel
Cena a dostupnosť: marec 2011
aktuálna cena Apple iPadu 2 64GB WiFi 3G: 529 EUR


iPad 2
Prečo si zaobstarať práve iPad? iPad kombinuje všetko pre každodenné využitie v atraktívnom a hlavne kompaktnom dizajne. Zaujme každého už na prvý pohľad s hrúbkou len 8,8 mm. Poznáte, pozeráte televíziu a chcete si skontrolovať maily, ale vôbec netúžite po tom, aby ste zapínali notebook a zháňali adaptér, lebo sa Vám každú chvíľu vybije batéria. To Vám pri iPade nehrozí. Celý iPad má ideálnu veľkosť, kdekoľvek ho budete používať (doma, v kancelárii, alebo dokonca na cestách), tam oceníte jeho praktické rozmery. Vďaka nemu budete mať pohodlný prístup k internetu, emailom, fotografiám, videám, filmom, hudbe, hrám a elektronickým knihám. Vstavaná batéria povoľuje iPadu až 10 hodín bežnej prevádzky, čo je neporovnateľne viac, ako môžete pracovať na akomkoľvek notebooku. Pre iPad je už v súčasnosti k dispozícii takmer nekonečné množstvo aplikácií pre každého užívateľa, pričom každý deň pribúdajú ďalšie. Na internet sa dostanete v priebehu pár okamihov cez bezdrôtové pripojenie WiFi spojenie.


iPad 2 je vylepšenou verziou svojho predchodcu, ale na to, že sa jedná o druhú generáciu nie je v iPade 2 toho vylepšeného až tak veľa. Ak už máte iPad prvej generácie, kupovať nový sa vám rozhodne neoplatí, lebo veľa sa nezmenilo. Ale ak podobné zariadenie ešte nemáte a práve zvažujete, žeby ste si ho zaobstarali, neváhajte, pretože iPad 2 je dobrá kúpa.